sunnuntai 11. marraskuuta 2018

Kasarmimuonaa: Juustomakaroni

Toisaalla täällä Kyhepunussa esiteltiin Moskovan pata (linkki tässä) joten tasapuolisuuden vuoksi on syytä esitellä myös "ameriikkalainen kansallisruoka". Ja sehän on tunnetusti juustomakaronit eli Mac and Cheese:

Ainekset:
  • 400g makaronia kuivana
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl maitoa
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 150g cheddaria
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 1/2 tl sokeria
  • 1 rkl korppujauhoja päälle
Valmistus:
  1. Keitä makaroni kypsäksi reilusti suolatussa vedessä. Kaada vedet pois ja anna höyrytä hetki.
  2. Makaronin kiehuessa sulata voita kattilassa ja sekoita siihen vehnäjauhoja. Vispaa maito sekaan ja kiehauta nopeasti. Mausta valkopippurilla, suolalla ja sokerilla. Sulata cheddar sekaan ja jätä juustokastike jäähtymään.
  3. Sekoita ainekset, kaada uunivuokaan ja ripottele korppujauhoja päälle.
  4. Gratinoi juustomakaroni 250C uunissa vartin verran. Varo ettei kärähdä. Anna jäähtyä uunin jälkeen vartti.

Alkuperäisessä reseptissä (copyright reservitaivast.fi) oli kastikkeeseen laitettavan määrä peräti 1 ruokalusikallinen mutta havaitsin tuon 1 teelusikallisen riittävän. Lisäksi keitin makaronit ohjeen mukaisesti 1 tl suolavedessä.

Samaisessa reseptitaivaassa neuvottiin että eväästä tulee ruokaisampaa kun sekaan laittaa pekonia tai kinkkua. Tuota ei tullut vielä kokeiltua.

Ihan kelvollista tuli mutta kyllä tässä kohtaa veli venäläinen voittaa 10-0. Tosin Moskovan padan valmistuskin on kertaluokkaa suurempi spektaakkeli ja ruokalajinakin se kuuluu pääruokiin kun juustomakaroni on lähinnä sivutuotetta tai lounasmättöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti