Ainekset:
- 400g makaronia kuivana
- 1 tl suolaa
- 3 dl maitoa
- 1 rkl voita
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 150g cheddaria
- 1/2 tl valkopippuria
- 1/2 tl sokeria
- 1 rkl korppujauhoja päälle
- Keitä makaroni kypsäksi reilusti suolatussa vedessä. Kaada vedet pois ja anna höyrytä hetki.
- Makaronin kiehuessa sulata voita kattilassa ja sekoita siihen vehnäjauhoja. Vispaa maito sekaan ja kiehauta nopeasti. Mausta valkopippurilla, suolalla ja sokerilla. Sulata cheddar sekaan ja jätä juustokastike jäähtymään.
- Sekoita ainekset, kaada uunivuokaan ja ripottele korppujauhoja päälle.
- Gratinoi juustomakaroni 250C uunissa vartin verran. Varo ettei kärähdä. Anna jäähtyä uunin jälkeen vartti.
Alkuperäisessä reseptissä (copyright reservitaivast.fi) oli kastikkeeseen laitettavan määrä peräti 1 ruokalusikallinen mutta havaitsin tuon 1 teelusikallisen riittävän. Lisäksi keitin makaronit ohjeen mukaisesti 1 tl suolavedessä.
Samaisessa reseptitaivaassa neuvottiin että eväästä tulee ruokaisampaa kun sekaan laittaa pekonia tai kinkkua. Tuota ei tullut vielä kokeiltua.
Ihan kelvollista tuli mutta kyllä tässä kohtaa veli venäläinen voittaa 10-0. Tosin Moskovan padan valmistuskin on kertaluokkaa suurempi spektaakkeli ja ruokalajinakin se kuuluu pääruokiin kun juustomakaroni on lähinnä sivutuotetta tai lounasmättöä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti