sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Kasarmimuonaa: Vorschmack ja uuniperunat

Tartuin näin itsenäisyyspäivän alla legendaariseen klassikkomuonaan eli Marskin lempiruokaan Vorschmackiin. Reseptin löysin K-ruokapalvelusta ja kokeilin. Hyvää tuli!

Ainekset:
  • 250g lampaan jauhelihaa (löytyi Prisman pakastealtaasta, sorry Kesko!)
  • 1-2 rkl juoksevaa margariinia (käytin voita)
  • 1pkt(400 g) Pirkka naudan jauhelihaa 10 % (no S-ryhmän jauhelihaa oli...)
  • 2(n. 250 g) isoa sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1rs (100 g) anjovisfileitä
  • 2rkl anjovislientä
  • 1/2tl mustapippuria
  • 2rkl Pirkka tomaattipyreetä (edelleen S-ryhmää...)
  • 1dl vettä
Lisäksi syöntivaiheeseen
  • n. 150g etikkapunajuuria
  • n. 150g maustekurkkua
  • 1prk(120 g) smetanaa
Valmistusohje
  1. Paista lampaan jauheliha rasvassa paistinpannussa murentaen. Siirrä liha kannelliseen pataan. Ruskista naudan paistijauheliha pannussa omassa rasvassaan. 
  2. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Lisää ne lihan joukkoon. Jatka paistamista koko ajan sekoitellen, kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Yhdistä jauhelihat pataan ja kuumenna.
  3. Hienonna anjovisfileet leikkuulaudalla ja lisää pataan. Kaada joukkoon myös hiukan anjovislientä. Mausta pippurilla ja tomaattipyreellä ja lisää vesi. 
  4. Hienonna koko setti sauvasekoittimella tai tehosekottimella sileäksi massaksi.
  5. Alenna uunin lämpö 150 asteeseen ja hauduta pataa 1-1 1/2 tuntia. Tarkista padan nestemäärä noin 20 minuutin välein ja lisää tarvittaessa 1/2 dl kuumaa vettä. Vorschmackin pitää pysyä kosteana, mutta vettä ei saa jäädä irtonaiseksi. 
  6. Tarjoa vorschmack uuniperunoiden, kuutioitujen punajuurien ja maustekurkkujen sekä smetanan kanssa. Ja alkumaljaksi luonnollisesti Marskin ryyppy.
Tarjosin Vorschmackin kanssa uuniperunoita alla olevalla reseptillä:

Ainekset:
  • 4 isoa jauhoista perunaa (rosamunda)
  • 1 kg karkeaa merisuolaa
  • öljyä
Valmistusohje:
  1. Pese perunat huolellisesti (kuorikin on näin syötävää) ja kuivaa ne. 
  2. Laita uunivuokaan kerros karkeaa merisuolaa. Voitele perunat öljyllä ja pistele niihin reikiä sinne tänne, jotteivat halkea uunissa. Asettele perunat suolapedille ja kypsennä 225 asteessa n. 45-60 min.
  3. Tee kypsään perunaan viilto päälle.
Ruoka oli niin hyvää että annan täydellä mahalla sille arvosanan Kultainen ampumamerkki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti