Ainekset:
- 250g lampaan jauhelihaa (löytyi Prisman pakastealtaasta, sorry Kesko!)
- 1-2 rkl juoksevaa margariinia (käytin voita)
- 1pkt(400 g) Pirkka naudan jauhelihaa 10 % (no S-ryhmän jauhelihaa oli...)
- 2(n. 250 g) isoa sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 1rs (100 g) anjovisfileitä
- 2rkl anjovislientä
- 1/2tl mustapippuria
- 2rkl Pirkka tomaattipyreetä (edelleen S-ryhmää...)
- 1dl vettä
- n. 150g etikkapunajuuria
- n. 150g maustekurkkua
- 1prk(120 g) smetanaa
Valmistusohje:
- Paista lampaan jauheliha rasvassa paistinpannussa murentaen. Siirrä liha kannelliseen pataan. Ruskista naudan paistijauheliha pannussa omassa rasvassaan.
- Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Lisää ne lihan joukkoon. Jatka paistamista koko ajan sekoitellen, kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Yhdistä jauhelihat pataan ja kuumenna.
- Hienonna anjovisfileet leikkuulaudalla ja lisää pataan. Kaada joukkoon myös hiukan anjovislientä. Mausta pippurilla ja tomaattipyreellä ja lisää vesi.
- Hienonna koko setti sauvasekoittimella tai tehosekottimella sileäksi massaksi.
- Alenna uunin lämpö 150 asteeseen ja hauduta pataa 1-1 1/2 tuntia. Tarkista padan nestemäärä noin 20 minuutin välein ja lisää tarvittaessa 1/2 dl kuumaa vettä. Vorschmackin pitää pysyä kosteana, mutta vettä ei saa jäädä irtonaiseksi.
- Tarjoa vorschmack uuniperunoiden, kuutioitujen punajuurien ja maustekurkkujen sekä smetanan kanssa. Ja alkumaljaksi luonnollisesti Marskin ryyppy.
Tarjosin Vorschmackin kanssa uuniperunoita alla olevalla reseptillä:
Ainekset:
- 4 isoa jauhoista perunaa (rosamunda)
- 1 kg karkeaa merisuolaa
- öljyä
Valmistusohje:
- Pese perunat huolellisesti (kuorikin on näin syötävää) ja kuivaa ne.
- Laita uunivuokaan kerros karkeaa merisuolaa. Voitele perunat öljyllä ja pistele niihin reikiä sinne tänne, jotteivat halkea uunissa. Asettele perunat suolapedille ja kypsennä 225 asteessa n. 45-60 min.
- Tee kypsään perunaan viilto päälle.
Ruoka oli niin hyvää että annan täydellä mahalla sille arvosanan Kultainen ampumamerkki.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti