perjantai 28. joulukuuta 2018

Elokuva: Black Mirror: Bandersnatch (2018)

Katsoin läpi Netflixistä tuon "interaktiivisen" elokuvan. Interaktiivisuus tarkoittaa tässä tapauksessa sitä, että käyttäjä saa silloin tällöin äänestää kahdesta eri vaihtoehdosta (ja joskus yhdestä (?)) ja elokuvan juonenkulun pitäisi sitten muuttua tämän valinnan mukaan. Katselukokemus osoittaa, miksi tätä taiteenlajia ei juurikaan harrasteta: se on perseestä ja syvältä siellä. Lopputulos on sekava ja vähän väliä valinnaksi tulee "Takaisin", mikä tarkoittaa sitä että katsojan valinnat ovat johtaneet umpikujaan ja juonessa täytyy palata taaksepäin.

Itse elokuvan tarinakin on alkeellinen ja kömpelö. Ilmeisesti se kertoo nuoresta miehestä, jolla on mielenterveysongelmia ja joka lopulta saa stressireaktion tietokonepelin tekemisen deadlinen lähestyessä ja tappaa isänsä. Tämä siis siinä juoniversiossa, johon minun valintani johtivat. Johtaneekohan joku valinta muuhunkin mutta joka tapauksessa huonompi se ei voi olla.

Elokuva on sikäli paha pettymys, että Black Mirror -sarja on ollut pääosin lähes loistavaksi luokiteltu ja sai Kultaisen ampumamerkin. Tälle elokuvalle sen sijaan lohkeaa Kolmas palkinto - ei mitään.

Alla traileri Youtubesta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti