perjantai 21. joulukuuta 2018

Eräkakku eli viskikakku

Willie Rokka on ansiokkaasti kirjoitellut milloin minkälaisia herkullisia eräeväsohjeita tänne blokiin. Siinä olen jäänyt pahasti jälkeen. Nyt yritän kommentoida alkoholin käyttöä ruuanvalmistuksessa..?!

Siis monia kastikkeita, lihapaloja yms. joita marinoidaan punaviinillä ja joskus oluella jne.. (oluesta on jopa ihan omaakin kokemusta.. mutta jätetään se pelkän kokemuksen varaan). Siis alkoholia tuhla.. käytetään siis marinoinnissa. Syy, miksi marinoinnissa käytetään alkoholia, lienee ihan yksinkertainen ja maalaisjärjellä ymmärrettävissä. Kokki saa laillisesti ottaa juoman keittiön pöydälle, ja napata välillä pikkuiset neuvoa antavat pullon suulta. Ja kun emäntä/isäntä kysyy "Aiotko marinoida kanaa punaviinillä?" niin siihen voi sammaltaen ja tihruisin silmin vastata myöntävästi.

Mutta nyt siis osallistun tähän ruokaohjelmaan viskikakulla. Se tosin oikeassa muodossa voi olla hankalaa toteuttaa metsäoloissa, mutta lukekaahan juttu ensin.

Viskikakku menee siis näin:
1 dl sokeria, 4 munaa, 2 dl kuivattuja hedelmiä, 1 dl fariinisokeria,
4 rkl sitruunamehua, kourallinen pähkinöitä, 2 l viskiä

Ohje:
Ota esiin suurehko kulho. Tarkasta maistamalla viskin laatu. Kaada mittaan 1 dl viskiä ja juo se. Toista. Laita sähkövatkain päälle. Maista viskiä uudelleen varmistaaksesi, että se on korkealaatuista. Sekoita voita laajassa, sameahkossa kulhossa, lisää 1 rkl sokeria ja vatkaa taas. Varmista, että viski on vielä hyvää, kuo uusi jupillinen. Tahi pari. Käännä vatkaaja poish päältä. Riko kaksi kanaa ja kishää kulhoon, shamoin kuivatut hedelmät. Vatkaa kääntäjä taash päälle. Jos heivatut kudelmat jäävät kiinni kulhoon, väännä irti muuvireisshelillä. Maishta shitten. onko viski vielä herkeälaatuista. Shitten shiivilöi 2 dl shuolaa, tai jotain. Ei oo nniin nöpönnnuukaahhh. Tsekkaa vishki. Shiivilöi shitruuamehu, lishää yksi ruoka. Lushikka. Sokeria tai jotai, aivan shama perkele. Voitele uuni. Tsakkaa ettei hivski ole hapettunut imlan korkki. a. Käännä kakkuvuoka 220 asteesheen, ala unohda käännyttää vatkainta poish. Heitä kulho ikkunashta, tshe...tsekkaa taas vishhki. Mee nnukkummaan. Kuka...aatana ylipäättään viittii shyyä jottain pershkeheeln hhtelmäkakkua???

Luulen, että em. viskikakkuohje sopii hyvin Kypsille hepuille.. onhan viskistä tehty täällä ihan laaduntarkkailuohjelma, joka oli varsin vaativa aikoinaan.. siis vaati maksalta paljon.

Mutta nyt sitten Hyvää joulua ja kiitos!

PS: Suurkiitos muuten kuuluu viskikakun ohjeesta Koti-Kokki .netille ja heidän ansioituneille kokkaajille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti