sunnuntai 26. huhtikuuta 2020

Kenttämuonaa: Pepperoni-Fetapasta

Kokkasin kokeeksi Ilta-Sanomista löytyneen Kasmir -nimisen hepun reseptin (joku laulaja tmv., nevahööd), jota hän kehuu mättöruoaksi ja pizzan korvaajaksi. Ruoka on valmistettavissa kenttäolosuhteissakin; tosin siinä joutuu leikkimään useammalla kattilalla, mutta ongelma voidaan ratkaista esim. sillä että pasta laitetaan syrjään odottamaan loppukuumennusta.

Alla resepti:

Ainekset:
  • n. 320 g pastaa, esim. trofie tai fusilli
  • 1 hopea- tai keltasipuli
  • 4 tl tomaattipyrettä
  • 2 dl tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 150 g pepperonia
  • 150 g fetajuustoa
  • öljyä paistamiseen
Valmistus:
  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulia kattilassa oliiviöljyssä ja lisää sitten tomaattipyree. Jatka paistamista. Lisää tomaattimurska, vesi, laakerinlehti ja mustapippuri ja anna kiehua hetki.
  3. Leikkaa salami ohuiksi viipaleiksi ja leikkaa kiekot vielä neljään osaan. Paista pepperoneja pannussa pienessä määrässä öljyä, kunnes ne saavat vähän väriä.
  4. Lisää pasta pepperonien joukkoon ja kaada tomaattikastike päälle. Murenna mukaan suurin osa fetajuustosta. Asettele pasta lautasille ja murustele päälle vielä fetajuustoa.
Ihan kelvollista muonasta tuli, mutta varsinaista wow-efektiä ei tapahtunut. Syynä saattoi olla reseptissä ollut sekaannus: aineksissa puhuttiin salamista, mutta otsikko on kuitenkin "Pepperoni-Fetapasta"? Logistiikka oli toimittanut salamia ja sen jäljiltä tulos oli pliisu. Korjasin reseptin pepperonille ja kokeilen sitä itsekin tuonnempana. Arvomerkki jää odottamaan uutta yritystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti