Löysin tähän liittyvän ohjeen taas kerran Soppa365:stä. Tuossa ohjeessa "bataattiveneet" tehtiin kokonaisista bataateista, mutta itse päätin oikaista ja käyttää valmiita pakasteita. Oikein hyvää tuli tuollakin tavalla.
Ainekset:
- pussillinen bataattiranskalaispakasteita (n. 400 g)
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
- maun mukaan suolaa
- 300 g chorizoa tai muuta mausteista raakamakkaraa
- 2 dl hyvää majoneesia
- 1 limetin mehu
- 1 tl hunajaa
- suolaa maun mukaan
- Leikkaa chorizo-makkarat suupaloiksi.
- Laita bataattiranskalaiset uunivuokaan ja paista uunissa ohjeen mukaan (minun pakasteissa 200 astetta, 15-20 minuuttia).
- Kun paistoaikaa on jäljellä 15 minuuttia, käännä bataatit paistinlastan avulla, lisää joukkoon makkarat, mustapippuri ja suola ja paista vielä se 15 minuuttia.
- Valmista bataattien kypsyessä majoneesi sekoittamalla keskenään kaikki sen ainekset. Tarjoa bataattiveneet ja chorizopalat kuumina majoneesin kanssa.
- Alkuperäisessä reseptissä käskettiin pyörittelemään bataattiveneet kasvisöljyssä ja sen jälkeen maustamaan juustokuminalla ja fenkolilla. Skippasin tuon vaiheen, koska käytin jäisiä pakasteita. Mustapippuria ja suolaa laitoin kyllä sitten vuokalle.
- "Hyvää majoneesia" on aika lailla epämääräinen käsite... Käytin marketista löytyvää Rainbow -brändin ainetta ja hyvin meni mahaan.
Hyvää tästä tuli. Erityisesti chorizojen mausteisuus toimi hyvin yhteen bataatin makeuden kanssa ja majoneesi viimeisteli tuotoksen. Chorizoista tuli myös rasvaa vuokalle ja se piti tuotoksen riittävän kosteana. Suosittelen ja annan Hopeisen ampumamerkin tälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti