Ainekset:
- 250 g spagettia tai muuta pastaa
- suolaa pastan keittoon
- 1 pss pekonia (n. 100 g)
- 3 valkosipulin kynttä
- 2 dl kermaa
- 2 munaa
- 1 dl juustoraastetta
- mustapippuria
- tuoretta persijaa
- tarvittaessa suolaa
Valmistus:
- Keitä pasta ohjeen mukaan.
- Suikaloi pekoni ja ruskista padassa rapeaksi.
- Lisää joukkoon valkosipuli ja kerma.
- Sekoita keitetty pasta sekaan.
- Vatkaa munat kevyesti, lisää sekaan juustoraaste, mustapippuri ja persiljasilppu. Osa persiljasta jätetään koristeeksi pinnalle haluttaessa.
- Kaada em. muna-kerma -sekoitus spagetin joukkoon ja kuumenna koko ajan sekoittaen.
- Annostele lautasille ja ripota päälle persiljasilppua.
Pari kommenttia:
- Pasta imee yllättävän paljon nestettä. Kermaa voisi olla jopa enemmänkin tai vähän voi vedellä jatkaa.
- Tuoreen persiljan sijaan voi käyttää kuivattuakin.
- Lautasannostelu ja persiljan sämppääminen lautasille on ainakin kenttäoloissa tarpeetonta hifistelyä.
Hyvää ja täyttävää ruokaa on tämä kokemuspohjaisestikin. Makuelämys ei kuitenkaan ole valtaisan innostava, joten annan Hopeisen ampumamerkin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti