sunnuntai 3. toukokuuta 2020

Kenttämuonaa: Miilunpolttajan spagetti

Olen jo vuosia tehnyt tätä pekonispagettia, mutta en ole huomannut lisätä sitä kenttämuonavalikoimaan täällä Kyhepunussa. Ruoka on kuitenkin hyvää ja kenttäolosuhteissakin valmistettavissa; ainakin jos jättää tuoreen persiljan pois.

Ainekset:
  • 250 g spagettia tai muuta pastaa
  • suolaa pastan keittoon
  • 1 pss pekonia (n. 100 g)
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 2 dl kermaa
  • 2 munaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • mustapippuria
  • tuoretta persijaa
  • tarvittaessa suolaa
Valmistus:
  1. Keitä pasta ohjeen mukaan.
  2. Suikaloi pekoni ja ruskista padassa rapeaksi.
  3. Lisää joukkoon valkosipuli ja kerma.
  4. Sekoita keitetty pasta sekaan.
  5. Vatkaa munat kevyesti, lisää sekaan juustoraaste, mustapippuri ja persiljasilppu. Osa persiljasta jätetään koristeeksi pinnalle haluttaessa.
  6. Kaada em. muna-kerma -sekoitus spagetin joukkoon ja kuumenna koko ajan sekoittaen.
  7. Annostele lautasille ja ripota päälle persiljasilppua.
Pari kommenttia:
  • Pasta imee yllättävän paljon nestettä. Kermaa voisi olla jopa enemmänkin tai vähän voi vedellä jatkaa.
  • Tuoreen persiljan sijaan voi käyttää kuivattuakin.
  • Lautasannostelu ja persiljan sämppääminen lautasille on ainakin kenttäoloissa tarpeetonta hifistelyä.
Hyvää ja täyttävää ruokaa on tämä kokemuspohjaisestikin. Makuelämys ei kuitenkaan ole valtaisan innostava, joten annan Hopeisen ampumamerkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti