torstai 21. toukokuuta 2020

Kasarmimuonaa: Täytetyt tonnikalapaprikat

Törmäsin netissä Iltasanomien sivuilla reseptiin, jota piti kokeilla. Alkuperäinen reseptin laatija on ao. sivuston mukaan Anni Hautala -niminen henkilö. Ideana on ottaa paprikoita ja täyttää ne mössöllä ja syödä pois.

Ainekset:
  • 4 vaaleaa pientä suippopaprikaa
  • 400 g MSC-merkittyä tonnikalaa öljyssä
  • 200 g chilituorejuustoa
  • ½ dl jalapenoilla täytettyjä oliiveja
  • juustoraastetta
Valmistus:
  1. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen.
  2. Halkaise paprikat ja poista siemenet – jätä paprikoiden kannat, halkaise ne aivan keskeltä, niin tulee nätimpiä.
  3. Sekoita kulhossa valutetut tonnikalat, tuorejuusto ja muutamaan osaan pilkotut oliivit.
  4. Täytä paprikat massalla, ripottele päälle juustoraaste.
  5. Paista uunissa, kunnes juusto alkaa ruskistua.
  6. Tarjoile salaatin kanssa tai napostele leffaa katsoessa.
Muutamia kommentteja:
  • Kohdan 5 paistoaika on epämääräinen. Omassa uunissa meni jopa 25 minuuttia, mutta käytin alatasoa. Ylempänä uunissa ja varsinkin grillivastuksella aika olisi todennäköisesti ollut lyhyempi.
  • Käytin hankintaprosessissa tapahtuneen informaatiokatkoksen vuoksi punaisia paprikoita. Pitää kokeilla vielä keltaisilla; punaisilla lopputulos oli varsin pliisu eikä tulinen kuten mainostettiin.
  • Käytin 4 isoa paprikaa ja tuo täytemäärä riitti niihin hyvin. Eli kannattanee reseptistä huolimatta ottaa isommasta päästä paprikat.
Syötyä tuli, mutta makuelämys ei ollut hehkutetun veroinen. Pitää kokeilla uudelleen ja käyttää niitä keltaisia paprikoita. Arvomerkin annan vasta toisen yrittämän jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti