Ainekset:
Pohja:
- 2 dl Valio turkkilaista jogurttia
- 1 dl vettä
- 25 g hiivaa
- ½ tl suolaa
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 75 g Valio voita
- 1 rkl oreganoa
- 1 ½ dl (90 g) vihreitä oliiveja
- 1 dl (75 g) aurinkokuivattuja tomaatteja
- 3 - 5 valkosipulin kynttä
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen jogurtti-vesiseokseen. Lisää suola ja vehnäjauhot. Alusta taikina. Taputtele taikina jauhotetulla kädellä leivinpaperin päälle uunipannulle n. 35 x 25 cm suorakaiteeksi. Kohota liinan alla.
- Sulata voi, lisää oregano. Voitele focaccian pinta seoksella pullasutia käyttäen. Painele pintaan oliiveja, viipaloituja aurinkokuivattuja tomaatteja ja viipaloituja valkosipulin kynsiä.
- Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 15 min. Ripottele pinnalle halutessasi gourmetsuolahiutaleita.
- Tarjoa raikkaan salaatin kera. Sopii myös keittojen kanssa.
- Tuossa on puhuttu Valion tuotteista. Muunkinmerkkiset käynevät.
- Turkkilaista jogurttia ei löytynyt paikallisesta logistiikkalaitoksesta. Näin ollen käytin bulgarialaista versiota, joka sekin toimi ihan hyvin.
- Hiiva on saatava kädenlämpöiseen (42 astetta) nesteeseen, jotta käymisprosessi käynnistyy. Jugurtti on taas jääkaappikylmää, joten sitä on lämmitettävä rutkasti. Tein asian itse siten, että lisäsin jugurtin sekaan kuumaa vettä sen desin ja sitten lämmitin tiskialtaassa astiaa kuumassa vedessä, kunnes neste tuntui kädenlämpöiseltä.
- Voitelin leivän voin sijaan oliiviöljyllä. Olisi ehkä tullut parempi voilla tai ainakin öljyä ei kannata lotrata litrakaupalla.
- Valkosipulin kynsien sijaan käytin kätevää valmista valkosipulimurskaa, jota saa tölkissä kaupasta. Lisäsin murskan oliiviöljy-oregano -liuksen sekaan.
- Sormisuola tmv. antaa hyvän lisäsäväyksen, suosittelen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti