sunnuntai 28. kesäkuuta 2020

Kenttämuonaa: Makkaraperunat De luxe

Jälleen kerran Soppa365:stä löytyi kokeilemisen arvoinen resepti. Kyse on lähtökohtaisesti makkaroista ja perunoista, mutta pienillä tuunauksilla syntyy varsin maukas kokonaisuus. Ruoka on myös helppo valmistaa ja soveltuisi kenttäolosuhteisiinkin, koska uunia ei tarvita.

Ainekset:
  •  400 g uusia perunoita
  •  400 g raakamakkaraa tai mausteista ruokamakkaraa
  •  200 g (mini)parsaa
  •  2 tl öljyä
  •  noin 1 tl (savu)sormisuolaa
Pekonimajoneesi:
  •  1 pkt (140 g) pekonikuutioita
  •  1 ½ dl majoneesia
  •  1 tl täysjyväsinappia
  •  3 rkl hienonnettua ruohosipulia
  •  ½ tl rouhittua mustapippuria
Valmistus:
  1. Tee majoneesi. Ruskista pekoni ja valuta talouspaperin päällä. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Laita odottamaan paistoksen valmistumista.
  2. Pese ja keitä perunat lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Paloittele makkarat, puolita tarvittaessa isommat perunat. Napsauta parsasta kovat päät pois.
  3. Kypsennä perunat öljyssä paistinpannulla tai grillissä loppuun saakka. Lisää parsa loppuvaiheessa, paista, kunnes kypsää, mutta rapsakkaa. Mausta suolalla ja siirrä sivuun.
  4. Lisää tilkka öljyä ja paista raakamakkara kypsäksi tai ota kypsään makkaraan grilliraidat. Yhdistä perunat, parsa ja makkarat. Tarjoa pekonimajoneesin kanssa.
Muutamia kommentteja:
  • Käytin Dijon -sinappia. Toimi hyvin.
  • Pekonimajoneesin voi valmistaa jo etukäteen ja laittaa ainakin kuumalla kelillä jääkaappiin odottamaan. Pekoni pitää joka tapauksessa jäähdyttää ennen majoneesiin sekoittamista.
  • Pekonimajoneesia kannattaa tehdä isompikin annos: erittäin hyvää mutta erittäin suolaista! Älä lisää suolaa!
  • Reseptissä mainittu parsa on sellaista puikulamallia. Kaupasta ei kuitenkaan tähän aikaan löytynyt, joten ostin "kaalimallisen" parsan ja suikaloin sen osiksi. Toimi hyvin sekin.
  • Pekonikuutioita löytyi Prismasta yllättäen valmiina pakettina, joten ei tarvinnut ryhtyä peruspekonia leikkelemään.
Oikein hyvää tuli ja suosittelen lämpimästi. Annan tuon Pekonimajoneesin ansiosta peräti Kultaisen arvomerkin; sen verran hyvää se oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti