Ainekset:
- 400 g uusia perunoita
- 400 g raakamakkaraa tai mausteista ruokamakkaraa
- 200 g (mini)parsaa
- 2 tl öljyä
- noin 1 tl (savu)sormisuolaa
- 1 pkt (140 g) pekonikuutioita
- 1 ½ dl majoneesia
- 1 tl täysjyväsinappia
- 3 rkl hienonnettua ruohosipulia
- ½ tl rouhittua mustapippuria
Valmistus:
- Tee majoneesi. Ruskista pekoni ja valuta talouspaperin päällä. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Laita odottamaan paistoksen valmistumista.
- Pese ja keitä perunat lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Paloittele makkarat, puolita tarvittaessa isommat perunat. Napsauta parsasta kovat päät pois.
- Kypsennä perunat öljyssä paistinpannulla tai grillissä loppuun saakka. Lisää parsa loppuvaiheessa, paista, kunnes kypsää, mutta rapsakkaa. Mausta suolalla ja siirrä sivuun.
- Lisää tilkka öljyä ja paista raakamakkara kypsäksi tai ota kypsään makkaraan grilliraidat. Yhdistä perunat, parsa ja makkarat. Tarjoa pekonimajoneesin kanssa.
Muutamia kommentteja:
- Käytin Dijon -sinappia. Toimi hyvin.
- Pekonimajoneesin voi valmistaa jo etukäteen ja laittaa ainakin kuumalla kelillä jääkaappiin odottamaan. Pekoni pitää joka tapauksessa jäähdyttää ennen majoneesiin sekoittamista.
- Pekonimajoneesia kannattaa tehdä isompikin annos: erittäin hyvää mutta erittäin suolaista! Älä lisää suolaa!
- Reseptissä mainittu parsa on sellaista puikulamallia. Kaupasta ei kuitenkaan tähän aikaan löytynyt, joten ostin "kaalimallisen" parsan ja suikaloin sen osiksi. Toimi hyvin sekin.
- Pekonikuutioita löytyi Prismasta yllättäen valmiina pakettina, joten ei tarvinnut ryhtyä peruspekonia leikkelemään.
Oikein hyvää tuli ja suosittelen lämpimästi. Annan tuon Pekonimajoneesin ansiosta peräti Kultaisen arvomerkin; sen verran hyvää se oli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti