sunnuntai 14. kesäkuuta 2020

Puolustusvoimien elokuva: Taistelukenttä 2020 (2020)

Puolustusvoimat on tuottanut laajasti video-/elokuvamateriaalia, joista ainakin osa on nähtävissä myös Youtubessa. Törmäsin sattumalta uuteen versioon Taistelukenttä -klassikosta, video alla (copyright Youtuben mukaan):


Videossa on onnistuneesti laajennettu perinteisen "Kollaa kestää" -tyyppisen kuvauksen lisäksi uhkakuvia myös epäsuoriin kyberuhkiin ja pieniin vihreisiin miehiin, jotka lienevätkin todellisuudessakin merkittävimpiä ja ainakin ensivaiheen havaintoja, kun "vanha vainooja" meitä ryhtyy kiusaamaan. 

Toinen kiinnostava ja itselle muinaisuudesta tuttu on videolla esitetty tilannekeskustyöskentely: tilannekeskuksia on eri organisaatiotasoilla, näiden tilannekuva ketjuttuu ja "yleistyy" (= detaljit muuttuvat ylemmän tason asioille) ja lopulta kokonaisuus koostuu puolustusvoimatasolle. Toimii noin käytännössäkin.

Puolustusvoimien muitakin videoita voi seurata Youtubesta liittymällä heidän kanavaansa. Linkki on "https://www.youtube.com/user/DefenceForcesFinland/channels". Tuolla kanavalla oleva aineisto kertoo Puolustusvoimien informaation käsittelyn muutoksesta: joukossa on useampiakin, jotka vielä muutamia vuosia sitten olisi todennäköisesti leimattu vahvalla punaleimalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti