Ainekset:
- 25g hiivaa
- 3dl vettä
- 2rkl öljyä
- 1/2tl suolaa
- n. 5dl vehnäjauhoja
- 10-15kpl Pirkka kirsikkatomaatteja (muunkin merkkinen käynee)
- 1pkt(125 g) mozzarellapalloja
- 20kpl Pirkka mustia oliiveja (edelleenkin muu kelvannee)
- öljyä
- 2oksaa tuoretta tai 1 tl kuivattua rosmariinia
- ripaus Pirkka Parhaat sormisuolaa (ja vielä muukin kelpaa)
Valmistus:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, suola sekä jauhot. Sekoita pehmeä taikina tasaiseksi ja taputtele jauhotetulla kädellä pellille leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 25 x 30 cm). Anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä noin 1/2 tuntia.
- Halkaise kirsikkatomaatit. Painele ne kohonneeseen taikinaan leikkauspinta alaspäin mozzarellapallojen ja oliivien kanssa. Voitele leipä öljyllä. Ripottele pinnalle rosmariinia ja sormisuolaa.
- Paista focacciaa 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes leipä on kauniin vaalean ruskea. Paloittele ja tarjoa lämpimänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti