lauantai 6. kesäkuuta 2020

Kasarmimuonaa: Tomaattifocaccia vol 2.

Aiemmalle oliivi-tomaattifocaccialle löytyi kilpailija K-ruoka -sivulta. Tuossa oliivi-tomaattijutussa käytettiin aurinkokuivattuja tomaatteja, joista en suuresti välitä. Sen sijaan tässä reseptissä käytetään oikeita kirsikkatomaatteja ja siksi päätin tätäkin kokeilla.

Ainekset:
  • 25g hiivaa
  • 3dl vettä
  • 2rkl öljyä
  • 1/2tl suolaa
  • n. 5dl vehnäjauhoja
Pinnalle:
  • 10-15kpl Pirkka kirsikkatomaatteja (muunkin merkkinen käynee)
  • 1pkt(125 g) mozzarellapalloja 
  • 20kpl Pirkka mustia oliiveja (edelleenkin muu kelvannee)
Voiteluun:
  • öljyä
Viimeistelyyn:
  • 2oksaa tuoretta tai 1 tl kuivattua rosmariinia 
  • ripaus Pirkka Parhaat sormisuolaa (ja vielä muukin kelpaa)
Valmistus:
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, suola sekä jauhot. Sekoita pehmeä taikina tasaiseksi ja taputtele jauhotetulla kädellä pellille leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 25 x 30 cm). Anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä noin 1/2 tuntia.
  2. Halkaise kirsikkatomaatit. Painele ne kohonneeseen taikinaan leikkauspinta alaspäin mozzarellapallojen ja oliivien kanssa. Voitele leipä öljyllä. Ripottele pinnalle rosmariinia ja sormisuolaa.
  3. Paista focacciaa 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes leipä on kauniin vaalean ruskea. Paloittele ja tarjoa lämpimänä.
Kelvollista tuli tästäkin, vaikka jäi likilaskuiseksi. Syynä lienee ollut se, että kohotuspaikka ei ollut riittävän lämmin. Näitä reseptejä pitää kokeilla vielä uudemman kerran kuivahiivan kanssa: tuo tuorehiiva tahtoo jäädä jääkaapin hyllylle pilaantumaan, kun siitä puolet on ottanut käyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti