keskiviikko 26. tammikuuta 2022

Kasarmimuonaa: Flygande Jakob

Törmäsin Hesarin artikkelin myötä tähän ruåtsalaisten mättöruokaan ja kiinnostuin asiasta. Lähinaapureiden osalta idästä Venäjältä on maailman hyödyksi tullut lähinnä sinkkiämpäreitä ja länsinaapurista Ruotsista pyttipannu, joten halusin perehtyä tähän teokseen; jospa Ruotsista muutakin löytyisi.

Alla resepti Iltalehden Pippuri.fi:stä lainattuna:

Ainekset:

  • 1 grillattu broileri
  • 150 g pekonia
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl ranskankermaa
  • 0,5 dl mietoa chilikastiketta tai ketsuppia
  • 2 banaania
  • 0,5 dl suolapähkinöitä
Valmistus:

  1. Perkaa broileri ja paloittele liha sopiviksi suupaloiksi. Laita ne voideltuun uunivuokaan.
  2. Suikaloi pekoni ja paista pannulla. Anna jäähtyä talouspaperin päällä, jotta ylimääräinen rasva valuu pois.
  3. Sekoita kerma, ranskankerma ja chilikastike tai ketsuppi. Kaada kermasekoitus uunivuokaan.
  4. Paloittele kuoritut banaanit ja ripottele pekonin kera kanan päälle.
  5. Gratinoi 15-20 minuuttia 225 asteessa. Ripottele päälle pähkinät, kun paistoajasta on kulunut puolet. Tarjoile keitetyn riisin ja vihreän salaatin kera.
Odotukset olivat kovat: yleensä suolainen ja makea antavat hyvän suutuntuman. Lopputulos oli kuitenkin yllättävän pliisu ja mauton. Olisi ehkä pitänyt enemmän chiliä työntää seokseen mukaan.

En lähde vielä arvioimaan yhden kokeilun pohjalta ampumamerkkiä tälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti