maanantai 1. tammikuuta 2024

Kasarmimuonaa: Kylmäsavulohipiirakka

Piirakkaa pukkaa edelleen lupauksista huolimatta... Tällä kertaa Myllyn Paras -pohjalle kylmäsavulohen kera. Valmistin piirakan, kun näytti että savulohi jää syömättä. No ei jäänyt ainakaan piirakalla.

Ainekset:

  • 1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
  • 200 g kylmäsavulohta suikaleina
  • 150 g juustoraastetta
  • 2 munaa
  • 1 dl (kevyt) ranskankermaa
  • 100 g paprikatuorejuustoa
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 1-2 rkl tuoretta hienonnettua tilliä
  • paprikaa suikaleina

Valmistus:

  1. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä päälle osa lohisuikaleista ja juustoraaste.
  2. Sekoita muna, ranskankerma ja tuorejuusto sekä mausteet ja levitä vuokaan. Asettele päälle loput lohisuikaleet ruusukkeina ja paprikasuikaleet.
  3. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.
Hyvää tuli, mutta ei kuitenkaan vau-efektin arvoisesti. Reseptissä neuvottiin kokeilemaan samaa reseptiä katkarapujen kanssa ja pitänee jossain vaiheessa näin tehdäkin. Annan tässä vaiheessa arvomerkin Hopeinen ampumamerkki, mutta tarkennan tarvittaessa uuden valmistuksen tai katkarapujen myötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti