tiistai 16. tammikuuta 2024

Kenttämuonaa: Keitetyt nakit

Tämän "gourmetaterian" luokittelu on haastavaa: keitetyt nakit on helppo valmistaa myös kentällä, mutta niiden ravinnepitoisuus ei riitä sinällään. Kirjaan kuitenkin reseptin ylös, koska ilmeisesti olen valmistanut nakkeja väärin jo vuosikymmeniä... Ohje on Snellmannin sivulta.

Ainekset:

  • Nakit
Valmistus:

  1. Laita kattilaan kylmää vettä ja nakit sinne, kattila liedelle ja kun vesi alkaa kiehumaan, nosta kattila pois liedeltä.
  2. Älä anna kiehua.
  3. Nakit ovat lämpimiä, kun ne nousevat pintaan.
Muutamia kommentteja:
  • Snelmannilta: Jos nakit jäävät vahingossa liedelle ja alkavat kiehua, ne halkeavat helposti. Jos huomaat, että nakki halkeaa niin kaada heti lasillinen kylmää vettä kattilaan, jotta kaikki keitetyt nakit eivät halkea.
  • Snellmannilta: Älä irrota nakkeja toisistaan repimällä, leikkaa ne sen sijaan. Kuoreen tulee helposti ikäviä jälkiä, jos nakkeja irrottaa toisistaan liian voimallisesti.
  • Iltasanomista: Vappunakkien kypsytysveden voi maustaa perinteisesti sipulilohkoilla, maustepippureilla ja laakerinlehdillä. Veden voi halutessaan maustaa myös chilillä, yrteillä tai villiyrteillä. Itse en ole kyllä moista koskaan kokeillut...
Arvomerkkejä en lähde luonnollisestikaan antamaan tälle aterialle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti