keskiviikko 15. heinäkuuta 2020

Kasarmimuonaa: Pekoni-perunasalaatti

Näitä ruokaohjeita tulee näköjään listattua ihan riesaksi asti. Syynä taitaa olla henkilökohtainen ongelma: kokoan tästä blogista itselleni "keittokirjaa", josta löytyy kelvollista muonaa erilaisiin tilanteisiin.

Sellaista kelvollista on tämäkin Iltasanomien Ruokalasta löytynyt perunasalaatti. Listasin tämän kasarmimuonaksi, vaikka uunia tmv. ei valmistukseen tarvita. En jaksa uskoa, että kenttäolosuhteissa kuitenkaan maltettaisiin kylmää perunasalaattia tekemään, vaan nuo ainekset käytettäisiin mieluummin vaikkapa pyttipannuun. Hyvää tämä kuitenkin oli ja siksi listalla.

Ainekset:
  • 1 kg perunoita
  • 1omena
  • 100 g kapriksia
  • 170 g pekonia
  • ruohosipulia
Kastike
  • 1 (200 g) Valio kermaviili & rahka -purkki
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • 1,5 rkl dijoninsinappia
  • mustapippuria
  • 1 tl suolaa
Valmistus:
  1. Kuori ja keitä perunat suolatussa vedessä napakan kypsiksi. Jätä jäähtymään.
  2. Valmista kastike. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja laita jääkaappiin maustumaan. Kun perunat ovat jäähtyneet, leikkaa ne kuutioiksi ja nosta kulhoon. Kuori ja leikkaa omena kuutioiksi ja lisää perunoiden joukkoon. Lisää kaprikset. Hienonna noin 1 dl ruohosipulia ja nosta ne kulhoon.
  3. Sekoita kastike salaatin joukkoon ja laita jääkaappiin tekeytymään useammaksi tunniksi. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja paahda pekonit pellillä, leivinpaperilla rapeiksi (15 minuuttia). Leikkaa jäähtyneet pekonit paloiksi ja sekoita salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua.
Muutama kommentti:
  • Logistisista syistä "Valio kermaviili & rahka" -purkki oli vaihtunut "Valio kerma & rahka" -malliseksi. Tämä ei kuitenkaan maussa pahalta tuntunut, mutta vertailua ei osaa tietysti tehdä, kun ei ole vielä aitoa ainesta maistanut.
  • Pekonia sai paahtaa 20 miuuttia minun uunissani.
Hyvää oli ja hyvin upposi. Testaan jossain vaiheessa vielä tuolla oikealla Valion aineksella ja annan sitten ampumamerkkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti