lauantai 30. huhtikuuta 2016

Kasarmimuonaa: Lohipiirakka

Soppa365:ssä esiteltiin erittäin helpon ja maukkaan lohipiirakan valmistusohje. Ohje on niin yksinkertainen että se onnistuu todistetusti jopa Kypsältä Hepulta. Piirakan voi toki ottaa evääksi mutta valmistus vaatii kasarmiolosuhteita mm. uunin osalta.

Ohje löytyy netistä täältä: http://www.soppa365.fi/resepti/66464/helppo-lohipiirakka/

Ainekset : 

Pohja 

  • 2 dl vehnäjauhoja 
  • 2 dl kaurahiutaleita 
  • 2 tl leivinjauhetta 
  • 3/4 tl suolaa 
  • 50 g voita 
  • 2 dl maitoa

Täyte 

  • 1 prk raejuustoa (200 g) 
  • 1 prk smetanaa (120 g) 
  • 1 muna 
  • 1 rkl sitruunanmehua 
  • 1 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna 
  • ½ tl suolaa 
  • ripaus mustapippuria rouhittuna 
  • 300 g lämminsavulohta

Koristeluun 

  • 3 keitettyä munaa 
  • ½ punasipulia 
  • tillinoksia

Valmistusohje:

  1. Tee pohjataikina. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja lisää maidon kanssa jauhoseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (Ø 22 cm) ja taputtele jauhotetuin käsin tasaiseksi.
  3. Sekoita raejuusto, smetana, muna, sitruunamehu, tilli, suola ja pippuri keskenään. Kaada seos piirakkapohjalle. Paloittele savulohi ja ripottele pinnalle.
  4. Paista piirakkaa 225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja täyte hyytynyt ja saanut väriä pintaansa.
  5. Koristele piirakka munaviipaleilla, punasipulisilpulla ja tillillä.
Reseptille myönnetään Kultainen ampumamerkki.

Edit: Tein tuosta samasta paketista kokeeksi possuversion: jätin pois tillin ja sitruunamehun (tilalle appelsiinimehua, tuskin tuotakaan ei olisi tarvinnut) ja lohen tilalle ylikypsää savupossun suikaletta. Toimii erittäin hyvin tämäkin ja onnistuu tumpeloltakin!

Edit: Lohipiirakkaa pystyy tekemään pellillisenkin. Tuolloin sopiva resepti on 2 kertaa yllä esitetty. Pellille levitetään leivinpaperi ja piirakka tuunataan sen päälle. Toimii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti