sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Elokuva: Zombie hälytystila Lontoossa (2010)

Satuin ajankulukseni katsomaan Netflixistä tuolla typerällä suomenkielisellä nimellä siunatun elokuvan alkuperäisnimeltään Devil's Playground. Tässä tapauksessa täytyy myöntää että nimi on enne tai lähinnä sen nimen typeryys kertoo elokuvan sisällönkin.

Kyseessä on taas yksi variantti klassisesta zombie -teemasta. Tällä kertaa lisäravinne/energialääkekokeilu karkaa käsistä ja muuttaa ensin koeryhmän zombeiksi jotka sitten tartuttavat kaikki puremansa perinteiseen malliin kuten niillä veijareilla on tapana. Seuraa sähläilyä ja säätöä isolla mittakaavalla. Päähenkilöiksi valikoituu ryhmä ihmisiä jotka toimivat koko elokuvan ajan niin päättömästi että ansaitsisivat tulla purruksi ja muutetuksi zombeiksi itsekin. Ja itseasiassa näin tässä onneksi käykin; totaalispoilaamisen välttämiseksi en kerro kuinka moni lopulta selviää jos joku haluaa itseään kiusata katsomalla elokuvan Netfilistä tästä linkistä: https://www.netflix.com/watch/70209161 . Elokuva löytyy Imdb:stä tästä ja laadusta kertoo yhtälailla tuo Imdb:n arvio eli 5,2/10.. Ei ole siis miellyttänyt ei-kypsiäkään heppuja.

Liitän alle vielä trailerin ikäänkuin varoitukseksi niille jotka vielä suunnittelevat haaskaavansa aikaa tämän tekeleen parissa:


Tuntuu siltä että tämä zombiegenre on aikalailla läpikaluttu. Juurikaan uutta ei keksitä ja entisetkin teemat on käyty läpi kaikista mahdollisista näkökulmista. Itse asiassa parhaita käsittelyjä ovat genren alkupään klassiset Romerot (Night of the Living Death, 1968) ja kumppanit: vaikka nykypäivänä erikoisefektit ovat tietysti toista luokkaa niin teeman filosofinen ja henkinen käsittely tuolloin oli tuoretta ja uutta.

Elokuvalle annan arvomerkiksi "Kolmas palkinto - ei mitään" enkä suosittele ajankäyttöä tähän. Säästyneen ajan voi käyttää melkein mihin tahansa muuhun kuin imurointiin tai tiskaukseen; esim. linnunpönttöjä voi rakennella sijaistoimintona.

Muistutukseksi uhkaavan zombivaaran varalle linkitän tässä lopussa vielä pari Kyhepunu -ohjeblogia zombivarautumisia koskien. Meidän kaikkien on syytä ehdottamsti ryhtyä jo varautumaan tuohon ongelmaan joka syttynee hetkenä minä hyvänsä ja onneksi näiltä sivuilta löytyy neuvot tarvittaviin työkaluihin:
  • Tuliaseet ja teräaseet elokuvan The Last Day on Mars arvioinnin yhteydessä tässä linkissä.
  • Kulmaraudat omana blogitekstinään tässä linkissä.
Mielenkiintoinen havainto on muuten näissä zombi- ja muuten postapokalyptisissa elokuvissa ja tv-sarjoissa että suurin uhka ei tosiasiassa ole ne zombit tms. vaan muut selviytyneet ihmiset. Tosiasiassakin varmaan kävisi siten että todella tiukan paikan tullen ihmisten kyky tehdä yhteistyötä, empatian halu ja altruismi katoavat ja siirrytään moodiin "selvitköön ken voi". Järjestäytyneen yhteiskunnan ja sivistyksen pintakuori on  kuitenkin viime kädessä varsin ohut. Saattaisi siis olla järkevää varautua em. työkalujen lisäksi riittävään suojaan, lämpöön ja ravintoon ja erityisesti  näiden lisäksi kykyyn puolustaa näitä perusresursseja muilta ihmisiltä.

1 kommentti:

  1. Zombi zombi.. tästä tuli elävästä elämästä mukava zombijuttu mieleen, mutta taitaa olla parempi, etten pahoittaisi kenenkään mieltä kertoa se sitten jossain heppujen illanistujaisissa.

    VastaaPoista