perjantai 20. helmikuuta 2015

Elokuva: The Last Days on Mars (2013)

Zombit ovat havaintojeni mukaan jatkuvasti yleistyvä ongelma. Tällä kertaa niihin tutustutaan Marsissa. Ihmiskunta on perustanut sinne siirtokunnan ja kuinka ollakaan, yllättäen osa porukasta alkaa muuttua zombeiksi juuri viimeisenä päivänä ennen kotiin paluuta. No, kotiinpalureissu menee sitten häneksi aika totaalisesti, verta lentää ja ei-zombeja syödään. Juonesta ei tuon enempää mutta peruskauraksi voisi sanoa scifi-horror-zombi -linjalla.

Zombit sinällään ovat hyvinkin mielenkiintoisia otuksia vaikka en niitä täysin sympaattisiksi sanoisikaan. Lajeja on monenlaisia; ääripäissä ovat hitaat zombit jotka ovat ongelma lähinnä isoina massoina ja toisessa päässä nopeat zombit joista osa kiipeilee sisäkattoja pää alaspäin ja näkee pimeässä. Jälkimmäiset ovatkin sitten oikea riesa ja vitsaus. Tässä esitellyn elokuvan zombit ovat tuolta väliltä mutta ehkä poikkeuksellisen älykkäitä kun osaavat mm. käyttää ilmalukkoja siirtokunnassa.

Zombien lajista huolimatta niiden käsittelyyn on kaksi peruskeinoa: 1) kuula kalloon tai 2) pää irti ruumiista. Näin ollen suosittelen varautumista joko luotettavalla haulikolla  tai erittäin terävällä miekalla. Haulikon luotettavuus on syytä varmistaa; mikään ei ole paskamaisempaa kuin syöttöhäiriö kun zombilauma ryntää päälle. Siksi suosituksena voi esittää esim. Franchi Spas-15 asetta joka toimii sekä pumppu- että puoliautomaattitoiminteisena: hätätilassa voit repiä etutukista uusia jöötejä putkeen kun automaattilataus ei toimi. Alla kuva tuolta wikipediasta:


Ehkä näppärämpi on kuitenkin miekka: riittävän pitkä jotta zombi ei pääse puremaetäisyydelle ja riittävän terävä jotta pää irtoaa kertapyyhkäisyllä. Miekan jumiminen zombin kaulanikamien väliin voisi olla huono juttu ja johtaa jopa kyseisen epäonnistuneen miekkamiehen siirtymiseen ao. kerhon jäseneksi. Todennäköisesti kätevin olisi japanilaistyylinen kahden käden "Katana"tai yhden käden "Wakizashi" joiden terävyydessä ei yleensä ole moitteen sijaa. Yhden käden miekka olisi näppärämpi ahtaissa tiloissa toimittaessa. Alla kuvia taas wikipediasta, Katana yllä ja Wakizashi alla:



Viisainta lienee varautua kuitenkin varmuuden vuoksi sekä haulikolla, kahdella miekalla että sopivalla kulmaraudalla tulevaa zombiongelmaa varten. Ja elokuva- ja televisiosarjatarjonnasta päätellen varautuminen on syytä aloittaa pian, ongelma voi olla kirjaimellisesti ovella minä päivänä tahansa!

Elokuvalle arvomerkiksi antaisin "Pronssisen ampumamerkin". Ei säväyttänyt mutta ei tyystin syvältäkään ollut. Ajankuluksi voisin suositella katsottavan.

2 kommenttia:

  1. No nythän hyppäsi! Ei ihan taida olla talvi- ja jatkosotameininkiä. Suomi hyvä maa, zombi jäätyy talvella, Jes!

    VastaaPoista
  2. Mutta on syytä muistaa että zombit sulavat keväällä jolloin härdelli jatkuu. Tämähän käy ilmi World War Z -raportista...

    VastaaPoista