keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Kenttämuona: Makkaranyytti

Kenttämuona joka on etukäteen valmisteltavissa "kasarmioloissa".

Tarvikkeet:
  • Alumiinifolio
  • Leivinpaperi
  • Perunoita
  • Sipulia
  • Makkara (ryynimakkara mieluiten, grillimakkara käy hätätilassa)
  • Juusto
  • Sinappi
  • Sipuli
  • Mustapippuri
  • (Olut)
Valmistusohje:
  1. Otetaan reilu pala alumiinifoliota rullalta ja levitetään sen päälle vastaavankokoinen leivinpaperipalanen.
  2. Kuorituista perunoista viilletään mahdollisimman ohuita siivuja. Ohuita koska sitten kypsyvät helpommin. Laitetaan keskelle leivinpaperia. Laitetaan suolaa ja mustapippuria.
  3. Sipulit kuoritaan ja leikellään siivuja. Laitetaan perunoiden päälle.
  4. Makkarat leikellään palasiksi ja laitetaan sipuleiden päälle. Laitetaan sinappia päälle.
  5. Juusto laitetaan ylimmäksi.
  6. Kootaan paketti nyytiksi. Halutessa lorautetaan olutta nyytin sisään. Huom! Tämä ei oikein toimi jos nyytti valmistetaan etukäteen koska olut tahtoo vuotaa ulos nyytistä.
Paisto-ohje:
  1. Tehdään nuotio.
  2. Nyytit nuotioon ja annetaan olla X aikaa. X löydetään avaamalla silloin tällöin yhtä koenyyttiä ja maistamalla perunoita jotka kypsyvät hitaimmin.
  3. Kun perunat ovat kypsät, nostetaan nyytit pois nuotiosta ja syödään.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti