keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Kirja: Alex Kershaw: Dachaun vapauttaja - ISBN 978-951-20-9696-1

Huono tuuri jatkuu lukukokemusten osalta. Ostin kyseisen pokkarin lentoasemalta ajankulukseni kansikuvan ja takakannen tekstin perusteella. Ei olisi kannattanut.. Takakannen tekstistä olisi pitänyt huomata kirjoittajan tausta eli historiantutkija Alex Kershaw: sellainen teos juuri onkin eli kuivahko historiantutkielma sinällään kiintoisasta aiheesta. Kirjan luonteesta kertoo hyvin teoksen lopusta löytyvä 32 -sivuinen lähdeluettelo. Taustatyö on siis huolella tehty mutta vahingossa unohdettu fiilis lisätä mukaan..

Kirja kertoo Felix Sparks -nimisestä yhdysvaltalaisupseerista ja hänen sotaretkesetään Euroopassa. Mies yksikköineen teki neljä maihinnousua Italiaan ja Ranskaan (ei kuitenkaan ollut D-Dayssa mukana), eteni Saksaan ja lopulta vapautti siellä Dachaun keskitysleirin.

Kirja on sinällään huolellisesti kirjoitettu mutta siitä puuttuu kaikenlainen eläytyminen ja tarinallinen kokemus. Tosipohjaisen elämäkerrankin voi kirjoittaa kiinnostavasti mutta tässä ei nyt onnistunut... En suosittele luettavaksi muutoin kuin kaiken muun lukemisen puuttuessa.

Arvomerkki: Pronssinen ampumamerkki

1 kommentti:

  1. No nyt. Tuli luettua sama kirja... Minusta kirja oli hyvä.. mutta taustaksi sen verran, että luenkin paljon dokumenttipohjaisia kirjoja. Syykin on selvä. Lähikirjaston tarinalliset sotakirjat on luettu läpi ja uusia ei tunnu tulevan. MUTTA: siis itse pidin kerrontatavasta ja varsin tarkasta divisioonan seurannasta Afrikasta Saksaan. Itse antaisin hopeisen ampumamerkin. Eläköön ihmisten erot!

    VastaaPoista