torstai 11. helmikuuta 2016

Juomareppu

Hankin Varustelekasta Mil-Tecin juomarakkorepun. Kyseessä on hyvin yksinkertainen kantolaite johon pystyy pakkaamaan 3 litraa juomavettä mukaan paljon nesteytystä vaativaa ponnistelua varten. Muuta nestettä tuossa ei varmaankaan kannata käyttääkään koska juomapussin puhdistus ja erityisesti kuivaaminen on varsin työlään oloista puuhaa. Sokeripitoiset tms. juomat voivat ryhtyä bakteerikäymään.

Reppu on erittäin pelkistetty vempele. Alla kuva takaa:


Kuvassa näkyy suuri vedentäyttöaukko ja kantokahva josta esim. täyttövaiheessa tuota reppua on kätevä roikottaa. Alla on vielä detaljikuva PALS -nauhoista joihin voi kiinnittää tarpeellisia romppeita vaikka pikalenkillä tai sitten hankkia vastaavalla tekniikalla varustettuja irtotaskuja esim. samaisesta Varustelekasta.



Tuolla samalla teknologiallahan nykyisin kasataan Suomen armeijankin tetsarit. Toista se oli ennen vanhaan kun manttelikääröjä käärittiin...

Alla reppu edestä. Puutteena voi mainita vatsahihnan puuttumisen. Se saattaisi olla tarpeen esim. juostessa: reppu saattaa hölskyä tuosta rintahihnasta huolimatta. Imupillin voi vaihtaa vasempaan olkaimeen jos vaikkapa aseen käytön takia oikea olka on jätettävä vapaaksi.



Vettä imetään oheisella imupillillä. Kenttäkokeissa "tutti" toimi oikein hyvin vaikka edellisestä harjoituksesta tutin imemisessä taitaa olla aikaa pian 50 vuotta... Tarvittaessa tuon muovilutteron voi jättää pois jolloin alta paljastuu mekaanisempi osa. Kokeilin veden annostelua senkin kautta ja onnistui oikeinkin hyvin vaikka suutuntuma oli kovempi kuin tuota tuttia käytettäessä.


Kokeilin laitetta hiihtolenkillä siten että puin sen tuulipuvun takin alle. Ainakaan 1,5 tunnin lenkki -5 asteen pakkasessa ei jäätänyt laitetta ja veden annostelu toimi lupausten mukaisesti. Uskallan suositella kovatahtisille hiihto- tai juoksulenkeille ja miksei myös alkusyksyn lämpimien/kuumien päivien metsästysreissuille. Silloin tarvittavan tavaran ja saaliin kantaminen on tosin ratkaistava jotenkin; noihin PALS-lenkkeihin mahtuu vain yksi kohtuullisen pieni tasku.

Annan ensiarviona tälle laitteelle Hopeisen ampumamerkin. Korjaan tarvittaessa kun kokemuksia kertyy lisää.

Edit: Kokemuksena voi todeta että juomareppu toimii harjoituksen aikana hyvin ja juominenkin onnistuu. Haasteena on laitteen kuivattaminen: missään nimessä ei kannata muuta juomaa kuin vettä käyttää koska todennäköisesti vähänkin sokeripitoinen aine alkaa elämään omaa elämäänsä juomarakon poimuissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti