maanantai 29. helmikuuta 2016

VISKI: MONKEY SHOULDER Yksinäisen hepun yksilöllinen viskitesti

Kypsät heput ovat tunnetusti viskien ystäviä. Eipä tee rajajääkäri poikkeusta. Ihan testattiin isommat määrät about vuosi sitten eri viskejä, ja voittajakin tuolloin löytyi.
Tsekatkaa vaan tästä blogista, jos ette tiedä mikä viski voitti!

Mutta, mutta: joulun alla tuli käytyä tuolla ihanan lämpimässä Espanjalle kuuluvalla saarella Kanarialla. Lennolla huomasin sitten ihka uuden maistelemattoman viskimerkin: Monkey Shoulder'in, blendattu maltti skottiviski, jes! Siis "Jes!" minä ajattelin ja otin sellaisen neuvoa antavan suullisen... No en tiennyt tietenkään mitä odottaa, koskapa kirjallisuutta en näistä asioista ole lukenna.
Hiukkasen oli ätjäkkää evästä. Ehkä vivahdus on ripaus Ballantinea, ja Kossua.. siis ehtaa evästä. Alkoholi ei tosin maistunut, vaikka viski parin maistelun jälkeen maistuikin ihan mukavasti.
Lämmitti, rentoutti ja enemmän juodessa olisi humalluttanutkin, mutta kun mieli on maistelijan niin jäihän litran pullosta vielä toiseenkin kertaan ( siis oikeasta ihan useampaankin.. taitaa olla sellainen negatiivinen alkoholiongelma)
Mutta siis viskistä sen verran, että en toista kertaa laittaisi likoon 40 euroa, vaikka halvallahan sen siis sai lennolta, jos totta puhutaan. Alkossa tuote on muuten tilausviskinä ja hintaa 0,7 l putelille on määritelty 42,50 euroa. Eli sainhan minä omani hiukkasen halvemmalla.
Alko muuten juoman määrittelee "Meripihkanruskea, keskitäyteläinen, terävä, hedelmäinen, mausteinen", mutta heillä onkin ammattimaistelijat, jotka eivät ymmärrä nielaista juomaansa. Toista se on tälläisen kotikutoisen amatöörin maistella, eikä taatusti ole varaa sylkeä takaisin lasiin!
Sanottakoon tässä nyt, että pieni oli litran pullon juomiseksi. Tuote on valitettavasti jo loppunut meidän erittäin paikallisesta ravintolasta (sori Williekin!). Eli ihan juotavaa evästä.

En ryhdy kuitenkaan yhden miehen maistelujen perusteella antamaan noita mitaleja, mutta jonkin verran kertonee se, että minun puolestani Monkey Shoulder vastedes jää hankkimatta.

Linkki Monkey Shoulderin sivustolle (on muuten tehty paremmalla maulla kuin itse viski):
https://www.monkeyshoulder.com/

Kuva lainattu Caskers.com sivulta

Edit: Linkki ao. tuotteeseen löytyy Alkon sivuilta tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti