maanantai 15. helmikuuta 2016

Kypsä heppu sijoittaa

Kypsä heppu sijoittaa sellaiseen jota voi mahassaan kantaa. Koskaan ei tiedä milloin tulee noutaja kun maa lähtestyy kiihtyvällä vauhdilla. Ollaanhan tässä sen verran kypsiä heppuja... Näin ollen ei kannata investoida mihinkään kiinteään vaan mieluummin pelkkään nesteeseen.

Rahaa voisi kuitenkin laittaa kiinni johonkin teemaan sopivaan yritykseen; tietysti edellyttäen että se on nesteeksi muutettavissa. Pari ehdokasta ovat tislaamo ja panimo:

Fiskarsiin perustettava tislaamo Ägräs tarjoaa joukkorahoitusannissaan omistuksen lisäksi sijoitetusta summasta riippuen oikeutta ostaa oma viskitynnyri (330€) aina mahdollisuuteen yksityiskierroksiin, maistajaisiin ja omaan nimeen tislaustankissa (33000€). Tuohon 330€ saa siis vain oikeuden ostaa - se viskitynnyri maksaa sitten jotain muuta.

Tornioon (ehkä) syntyvä panimo taas lupaa joukkorahoittajilleen hintaan 100 € yhtiökokouskutsun lisäksi oman nimen näkyviin rosteriseen "Tornion Panimon palauttajat"-seinäkylttiin ja Tornio Brewery since 1873 -tiimipaidan. Sijoittamalla 3000€ taas saa kutsun yhtiökokoukseen + VIP-gaalaillan, mahdollisuuden yksityiskierroksiin panimolla ja tislaamolla, tasting roomin (1 tasting-tapahtuma / vuosi), ilmaisen lipun Qstock-tapahtumaan (1 kpl, 1 pv), oman nimen näkyviin rosteriseen "Tornion Panimon palauttajat"-seinäkylttiin ja  3 kpl Tornio Brewery since 1873 -tiimipaitoja. Lieköhän tuo kolmen tonnin väärti? Sillä saa kuitenkin aika paljon kaljaa...

Joukkorahoitus on tämän päivän ilmiö joka joissain tapauksissa toimii yllättävänkin hyvin. Nämäkin kaksi yritystä ovat tähän päivään mennessä (15.2.) keränneet yhteensä jo noin 320 000 €! Aika hyvä suoritus eli löysää rahaa tuntuu jossain päin olevan liikkeellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti